Články a povídání – strana 1

goog mista

NĚKOLIK RAD DO ŽIVOTA

Opravdová radost přichází, když jednáte podle svého nitra a poznáte, kdo jste. Možná máte řadu důvodů, proč zatím nemůžete změnit svůj život. Pokud si nezačnete vytváře... celý článek:

H_4

ZDENĚK HAJNÝ – odešel za Světlem 1.3.2014

Český malíř, grafik a psycholog Zdeněk Hajný zemřel po krátké těžké nemoci v sobotu 1. března 2014 ve věku.. celý článek:

západ slunce 6b

ZÁPAD SLUNCE NAD NOVÝMI MLÝNY

Podzimní večer s krásným pohledem na tajemný západ slunce nad vodní nádrží Nové Mlýny. Příroda utichá a noc přebírá vládu. Je čas srovnat myšlenky a zhodno... celý článek:

západ slunce 4

VÝCHOD SLUNCE NAD NOVÝMI MLÝNY

Pojem věčně omílaný v různých podobách, který si především přivlastnily všechny náboženské spolky - církve, společenství, hnutí, sekty... Za něj se schovávají a p... celý článek:

víra2mcitat

VÍRA

Pojem věčně omílaný v různých podobách, který si především přivlastnily všechny náboženské spolky - církve, společenství, hnutí, sekty... Za něj se schovávají a přesvě... celý článek:

motýl

BLÍZKÁ SETKÁNÍ JAKÉHOKOLIV DRUHU A DOVĚTEK

Každému z nás se to už někdy stalo a komu snad ne, pak se má na co těšit, protože jej to určitě čeká... celý článek:

srdce2

CESTA K LÁSCE

ODEŠEL SKLÍČENÝ. On po těch slovech svěsil hlavu a smuten odešel, neboť měl mnoho majetku. (Marek 10:22) Napadlo vás někdy, že jste byli naprogramováni, abyste ne... celý článek:

comamdelat

CO MÁM DĚLAT?

"Mistře, co dobrého mám dělat, abych získal věčný život?" (Matouš 19:16) Představte si, že sedíte v koncertním sále a nasloucháte kouzelné hudbě, když tu si najednou vzpomen... celý článek:

cesta2

SPRÁVNÁ CESTA

Dobrý a spravedlivý král svolal všechny své služebníky a pravil jim: "Můj otec si přeje, abych mu poslal několik z vás, abyste mu sloužili. Kdo z vás je k tomu připraven?"... celý článek:

vánoce12

VÁNOČNÍ PŘÍBĚH

V jedné krajině na Východě žil před dvěma tisíci roky mladý blázen. Jako každý blázen snil i on o tom, že jednou bude moudrým. Miloval hvězdy a nikdy ho... celý článek:

lakomec

POVÍDKA O LAKOMCI

Starý lakomec stoupal vzhůru po schodech a zle láteřil. Lenka, jeho služka, si dole v kuchyni stírala slzy hněvu a lítosti. Tedy ani o Vánocích nesmí uvařit trochu silnější polévku... celý článek:

strach6

„ČEKÁM POUZE NA TO, AŽ NĚKDO PŘIJDE A UDĚLÁ MĚ ŠŤASTNÝM.“

Mary se cítí nešťastná a osamělá. Má dojem, že její život je jeden nepřetržitý průšvih. V duchu si říká: "Je... celý článek:

076

NEZTRÁCEJME ČAS

Můj nejlepší přítel otevřel šuplík od komody své manželky a vyjmul v hedvábném papíře zabalený balíček. Nebyl to jen tak obyčejný balíček, bylo v něm krásné dámské spodní... celý článek:

anděl4

POVÍDKA O ANDĚLU

Jedna smutná vdova bydlela v chaloupce pod strání. Měla pět dětí a nemohla je uživit. Prala pro lidi od úsvitu do úsvitu, ale co to stačilo na tolik hladových krků. Sama sobě o... celý článek:

štěstí 1

ŠTĚSTÍ – SUSANNE SCHWARTZKOPFF

Tak toužebně si přejí lidé svobodu, a ještě vroucněji doufají ve štěstí a úpěnlivě si je vyprošují... Alespoň jednou v životě být šťasten! Tak mluví, a tak si to přeje be... celý článek:

vodopád

KOUZELNÝ SVĚT VODY

Krimmlerský vodopád v rakouském národním parku Vysoké Taury je opravdu majestátní podívaná, kterou si každým rokem dopřává kolem 400 000 turistů.... celý článek:

206

O ZLOSTI

Duševní stav, který označujeme pojmem zlost, známe určitě všichni. Každý z nás ho už prožil ve větší anebo menší intenzitě... celý článek:

žžjo 090

MYŠLENÍ, SLOVA, SKUTKY

Na začátku každého dění ve stvoření je myšlenka. O její síle bylo napsáno již mnoho knih, natočena řada filmů a hlavně namluveno spoustu... celý článek:

Dolomity 2008_2

DOLOMITY

Dolomity jsou jedním z horských masivů Italských Alp. Rozkládá se v severní části Itálie, na východ od Bolzanské kotliny. Pohoří nemá jednolitý hřeben, skládá se z mnoha menších, ča... celý článek:

P50_Alpy_2007

RAKOUSKÉ ALPY - GROSSGLOCKNER – HOCHALPENSTRASSE

Povrch Rakouska tvoří ze dvou třetin právě Alpy. Tvář alpských hřebenů je rozbrázděná množstvím většin... celý článek: