Články a povídání – strana 2

vánoce6

NA ŠTĚDRÝ DEN...

Sklání se nad námi láska našeho Pána. Děkujme, že se smíme společně setkat a prožívat chvíle, které neodejdou do nenávratna. Je Milost podívat se do očí těch, které má... celý článek:

žžjo astrologie2b

ETICKÉ ASPEKTY UČENÍ O REINKARNACI

Zhruba od poloviny 60. let se ve světové kultuře začíná projevovat vliv postmodernismu, širokého kulturního a filozofického proudu, ovládajícího názorový obzor západní civilizace... celý článek:

socha

KDO JE TVÝM VZOREM?

Časté zbožšťování některých lidí a oslavování kultu jejich "osobnosti", ať už ve své době učinili cokoliv pozitivního, je cestou do pekel. Můžou být možná ve své době... celý článek:

svoboda 6

NEMÁME MÁLO ČASU, MÁME JEN MÁLO LÁSKY

Venku chodí lidé - chodí sem a tam, spěšně, rychle... Všechno spěchá, spěchají auta, spěchají náklaďáky... celý článek:

Petr_Piťhab

PETR PIŤHA ZA SVOBODU RODINY

Monsignor Petr Piťha přednesl 28. září 2018 v katedrále sv. Víta projev o škodlivosti Istanbulské úmluvy. Mužové čeští, české ženy, mám k vám promluvit v den svátku... celý článek:

laska4

LÁSKA JE RYZÍ KRÁSA DUŠE BEZ PŘÍKRAS

Jak křehký je člověk a jak silný zároveň! Jak bezbranné a zranitelné bývá jeho tělo a jak nezdolnou a prudkou vášní sálá jeho duše. Zbídačen, zatracen, oloupen... celý článek:

šeřík3_b

VZPOMÍNKA NA OSVOBOZENÍ DOLNÍCH BOJANOVIC

Dne 14. dubna 1945 byla osvobozena obec Dolní Bojanovice Rudou armádou od nacistického Německa. V souvislosti... celý článek:

obraz2v

IDEÁLNÍ LIDÉ

Chceme však raději říct: Lidé, kteří chtějí být ideálními. Ale i tu třeba v první řadě velmi pečlivě vyloučit úplně všechny ty, kteří si tak říkají nebo se rádi nechávají za takov... celý článek:

KRÁSA NÁRODŮ

KRÁSA NÁRODŮ

Nová doba má být požehnáním také pro všechny národy, aby se cítily šťastnými na půdě, ke které patří a podle toho pak i jejich rasa dospěla plného rozkvětu a přines... celý článek:

žžjo 820rodácib

SJEZD RODÁKŮ 2016

Při příležitosti oslav 820. výročí první písemné zmínky o Dolních Bojanovicích, se uskutečnil III. Sjezd rodáků a přátel obce. Ve dnech 3. - 5. června 2016 proběhl... celý článek:

balonyb

LET BALONEM - VZPOMÍNKOVÝ SESTŘIH

Jsme zavaleni prací a starostmi. Řešíme desítky a stovky věcí každodenního života. Obživu, práci, děti, vztahy, nemoci, strachy, co bylo včera, co bude zítra, za... celý článek:

Litomysl socha

LITOMYŠL 11. 6. 2015

Část z promluvy Petra Piťhy u sochy sv. Anežky České v Litomyšli 11. 6. 2015. Běda vám, nepraví vladaři, kteří hledáte svůj prospěch a ničíte národ vám svěřený, protože i vás pohltí... celý článek:

palmy

O OBCHODNÍKOVI

Úspěšný obchodník potká na své dovolené v Tichomoří spokojeného domorodce, který se válí v krásném palmovém háji na úpatí neporušeného pralesa... celý článek:

mudrc4

NESUĎ, NEZNÁŠ CELÝ PŘÍBĚH

V malé indiánské osadě žil starý muž se svým synem. Lidé k němu chodili pro radu, byl uznáván za nejmoudřejšího stařešinu až do dne, kdy se spustil řetěz... celý článek:

svobodnáb

PÁR SLOV O ZÁKONITOSTECH

Nepřebírejme názory jiných. Vše máme zkoumat a vzít si pro sebe to, co je nám blízké, co vnímáme jako potřebné pro sebe a slouží nám ku pomoci a vzestupu. Než cokoliv... celý článek:

žžjo petr pitha 2

PROJEV PROF. PETRA PIŤHY

"Vyznávám, že jsem běloch, uznávám odlišnost lidských ras, a tudíž lidskou důstojnost všech, ale odmítám zčernat, či zežloutnout a změnit proporci a barvu... celý článek:

fb barvy 14

ROSENKREUZOVO DESATERO

Chcete žít v plné svěžesti aspoň sto let? Není nic snadnějšího než toho dosáhnout realizací uvedeného desatera. Je to skutečně snadné? Nic není bohužel těžší, než se... celý článek:

hudba zpěv 1b

10 MAGICKÝCH VLIVŮ HUDBY NA LIDSKOU MYSL

1. Zvyšuje verbální inteligenci, omezuje epileptické záchvaty. Hra na piano nejenže posiluje vaše hudeb... celý článek:

Krajina směřováníB

TAJEMSTVÍ SPŘÍZNĚNÝCH DUŠÍ

Mnozí z nás mají pocit, že jim v jejich životě cosi chybí a doufají, že to naleznou v jiném člověku. Tento idealistický lidský vztah je často označován jako snaha najít naši... celý článek:

alternativní

TOTALITA SE V TICHOSTI VRACÍ

Český režim v tichosti zakázal praktikování alternativní medicíny nelékaři, ta v ČR tedy končí. Až do nedávné doby platilo, že homeopatii mohou svobodně praktikovat jak... celý článek: