Totalita se v tichosti vrací

Český režim v tichosti zakázal praktikování alternativní medicíny nelékaři, ta v ČR tedy končí.

Až do nedávné doby platilo, že homeopatii mohou svobodně praktikovat jak lékaři, tak nelékaři, legislativa to nijak neřešila. To už v této chvíli neplatí. Nedávno vyšel v tichosti nový „zákon o zdravotních službách“ č. 372/2011 Sb., který zjednodušeně říká, že „léčit“ (prakticky v jakémkoliv významu), nebo předcházet nemocem, „zjišťovat zdravotní stav“, případně „hodnotit okolnosti, které mohou mít na zdravotní stav vliv“ – to vše i v rámci poradenství, je zdravotní péče, a tudíž ji mohou provádět pouze lékaři. V současnosti již dva homeopati-nelékaři mají úředně zastavenou činnost homeopatického poradenství v důsledku „porušení“ zákona o zdravotních službách. Zákon prý porušili tím, že někoho léčí. Přišli je vyšetřovat úředníci z krajského úřadu zdravotního odboru (kteří mj. od homeopatů požadovali veškeré zápisy a poznámky týkající se rozhovorů s klienty!) a došli k názoru, že podle nového zákona o zdravotních službách nesmí provozovat poradenství v klasické homeopatii, přestože ho bez problému praktikovali mnoho let se vší potřebnou kvalifikací. Byla jim v rámci správního řízení udělena vysoká pokuta za praktikování homeopatie jako léčebné metody a zakázána činnost homeopatického poradenství.

Český režim v tichosti postupuje proti nejrůznějším alternativám v ČR. Spoléhá na rozstříštěnost a nesourodost lidí, kteří non-konformní a nemasový styl života, nebo péči podle svého uvážení o své zdraví, vyznávají. Jde o stovky tisíc lidí. Další na řadě je nyní podle všeho alternativní medicína. Režim premiéra Sobotky v tichosti zakázal praktikování VEŠKERÉ alternativní medicíny. Akupunktura, čínská medicína, homeopatie praktikovaná nelékaři je v tuto chvíli mimo zákon. Terapeutům hrozí vysoké pokuty, v krajním případě až trest odnětí svobody. Česká republika přijala zákony, které nikde v Evropské unii nemají v tuto chvíli ani vzdálenou podobu. Prosíme, pomozte. Ptejte se svých poslanců, pište protestní maily, apelujte..

Ještě nikdy po listopadu 89 nečelili Češi tak obrovské ztrátě svobody rozhodování, jako právě nyní, za spojené vlády ČSSD, KDU-ČSL a ANO. Režim premiéra Sobotky tak uvrhává Čechy, Moravany a Slezany zpět do hluboké totality.

Ani komunistický režim si však nedovolil zakázat bylinkářství a léčitelství, řada komunistických prominentů si u léčitelů napravovala své zdraví.

V zemích EU je alternativní medicína normální součástí zdravotní péče, má dlouholetou tradici, občané se mohou rozhodnout, jakým způsobem chtějí být léčeni, v mnoha zemích dokonce na alternativní léčení přispívají i zdravotní pojišťovny.

Například celá britská královská rodina „přežívá“ výhradně na homeopatii, to je také příčinou vysokého věku a pevného zdraví královny Alžběty.

Zdá se však, že plebsu bude tento jediný možný způsob udržování zdraví v nové době stále více represován.

České úřady novým zákonem definitivně rozhodly, že možnost mluvit do svého zdraví a péče o něj svým občanům nedají a tvrdě omezí jejich svobodu.

Podle různých průzkumů alternativní medicínu v ČR používá zhruba 800 tisíc lidí, aspoň jednotlivou zkušenost s ní má více jak polovina obyvatel. To v této chvíli končí, praktikovat alternativní medicínu nelékaři je již v Česku v tuto chvíli nelegální, terapeuti čelí ze strany režimu v tuto chvíli tvrdým sankcím.

Článek Brněnské homeopatické fakulty s klinikou dole v příloze. Prosíme o vaše intenzivní šíření tohoto URL a akci!

Bude zřejmě potřeba zahájit širší hnutí proti tomuto novému nařízení, v krajním případě vyhlásit akce občanské neposlušnosti včetně všech okolností z toho vyplývajících.

Není kam ustupovat, Češi se v tuto chvíli již musí spojit, nebo navždy zaniknout v poli své slabosti a nejednoty.

Osud.cz    01.10.2014

Stanovisko ředitele homeopatické fakulty ing. Aleše Sušického jako reakce na právní rozbor MZ